Moldova, la rascruce: Cum poate influenta Romania destinul "tarii-sora"

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 10:47
1397 citiri
Moldova, la rascruce: Cum poate influenta Romania destinul "tarii-sora"
Foto: Wikipedia

Republica Moldova se afla periculos de aproape de tensiunile din Ucraina si incearca sa iasa din sfera de influenta a Rusiei printr-o apropiere de Uniunea Europeana. In acest context, cum poate Romania sa dea o mana de ajutor?

"Ar fi bine ca cele mai puternice companii din Romania sa investeasca in Moldova si sa realizeze un transfer de capital si tehnologie. La nivel interguvernamental, exemplele unor reforme structurale facute de autoritatile de la Bucuresti (privatizari de succes precum Dacia, reformele fiscale, etc.) ar putea fi folosite ca modele pentru conducerea de la Chisinau.

De asemenea, daca Romania isi imbunatateste rutele de transport care o leaga de Moldova, atunci ambele tari vor avea de castigat", a comentat Andrew MacDowall, analist pe piete emergente si colaborator la publicatia Financial Times, pentru Ziare.com.

Drum lung pana la unire

Premierul roman Victor Ponta a declarat, in luna mai, ca Romania trebuie sa sprijine Republica Moldova sa adere la ...citeste mai departe despre "Moldova, la rascruce: Cum poate sa-i dea Romania o mana de ajutor. Drum lung pana la unire" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania ajutor Moldova, #Romania investitii Moldova, #Romania comert Moldova, #Romania export Moldova , #Stiri International