Moldova, urmatoarea victima a lui Putin?

Luni, 08 Septembrie 2014, ora 09:10
1001 citiri
Moldova, urmatoarea victima a lui Putin?

Republica Moldova ar putea fi urmatoarea victima a Moscovei, insa Europa nu este pregatita sa ii sara in ajutor. Ce ramane de facut pentru a evita spargerea tarii sau "scenariul ucrainean"?

Intr-un amplu articol publicat de Foreign Policy, Vladimir Soloviev argumenteaza ca, desi la suprafata Moldova pare a avea cel mai accelerat ritm al reformelor pro-occidentale din tarile aflate la granita estica a Europei, realitatea din tara este departe de a fi aceasta.

Desi la conducerea statului se afla o coalitie pro-europeana si multi cred ca pot atinge beneficiile calitatii de membru UE, realitatea este ca Moldova trebuie sa scape mai intai de sub influenta geopolitica a Rusiei.

Coruptia endemica franeaza dezvoltarea institutiilor publice, euroscepticismul este in crestere pe fondul certurilor din coalitia de guvernare, economia este distorsionata de monopoluri, justitia si presa sunt compromise. Mai mult, criza transnistreana risca sa rupa tara, mai ales in contextul in care ...citeste mai departe despre "Moldova, urmatoarea victima a lui Putin?" pe Ziare.com

#Moldova UE Rusia aderare, #Moldova Rusia rupere Transnistria , #Stiri International