Moldovenii au votat unirea cu Romania - Fotoreportaj

Duminica, 05 Iulie 2015, ora 21:00
981 citiri
Moldovenii au votat unirea cu Romania - Fotoreportaj
Foto: P.U. Actiunea 2012

In aceasta duminica a avut loc la Chisinau o ampla manifestatia stradala. Marea Adunare Nationala, asa cum au denumit-o organizatorii, a reusit sa adune zeci de mii de persoane. In cadrul acestui eveniment, moldovenii au votat in mod simbolic reunirea cu Romania, ca un proces normal si firesc dupa revenirea la limba romana cu grafie latina si desprinderea de URSS.

"Haideti sa ducem Unirea din mintea noastra, din inima noastra in viata de zi cu zi. Fiecare dintre voi este un sol al Unirii. Om cu om, familie cu familie, localitate cu localitate, Unirea trebuie sa ajunga in constiinta romanilor! Unirea nu mai e un vis, ci o necesitate stringenta (...). Bunicul meu, Alexei Codreanu, victima a deportarilor staliniste de acum 74 de ani, mi-a spus la un moment dat: 'Eu nu imi pot lua inapoi anii in care am fost batjocorit pentru simplul fapt ca sunt roman. Tu ai obligatia sa razbuni aceasta nedreptate!'.

Am venit astazi in Piata Marii Adunari Nationale inclusiv pentru acest lucru. Port ...citeste mai departe despre "Moldovenii au votat unirea cu Romania - Fotoreportaj" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#mars unire Chisinau, #mars unire Romania Moldova, #mars unire, #unire Moldova Romania , #Stiri International