Moment important in SUA: Pana duminica, NSA inchide programul de supraveghere in masa a telefoanelor

Sambata, 28 Noiembrie 2015, ora 07:59
869 citiri
Moment important in SUA: Pana duminica, NSA inchide programul de supraveghere in masa a telefoanelor

Agentia de Securitate Nationala (NSA) a Statelor Unite va inchide pana duminica programul de supraveghere in masa prin care colecta inregistrarile telefonice a milioane de americani si il va inlocui cu o practica cu metode mai bine orientate, a anuntat administratia Obama vineri, informeaza Reuters.

In conformitate cu legea, NSA va opri amplul program de supraveghere pana la ora locala 23.59 sambata (4.59 GMT duminica) si se asteapta ca pana atunci sa fie inlocuit de noul sistem, a declarat Casa Alba.

Tranzitia este o victorie mult asteptata pentru aparatorii respectarii vietii private intr-un moment cand preocuparile de securitate nationala au sporit in urma atacurilor de la Paris la inceputul acestei luni.

Ea intervine la doi ani si jumatate de la dezvaluirea controversatului program de catre fostul colaborator NSA Edward Snowden. Masura, mandatata printr-o lege adoptata in urma cu sase luni, reprezinta cea mai mare reducere a capacitatilor de spionaj ale SUA dupa ce acestea ...citeste mai departe despre "Moment important in SUA: Pana duminica, NSA inchide programul de supraveghere in masa a telefoanelor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#NSA program urmarire masa telefoane, #urmarire masa telefoane inchis NSA , #Stiri International