Moment istoric in Italia: Senatul aproba uniunile civile, indiferent de sex

Joi, 25 Februarie 2016, ora 23:18
839 citiri
Moment istoric in Italia: Senatul aproba uniunile civile, indiferent de sex
Foto: Twitter/Pietro Grasso

Senatul italian a aprobat joi un proiect de lege care permite uniunile civile pentru cuplurile heterosexuale, dar si pentru cele de acelasi sex, Guvernul apeland la un vot de incredere pentru a trece un text controversat, a carui varianta finala a fost modificata pentru a permite adoptarea sa.

Textul a fost aprobat cu 173 de voturi pentru si 71 impotriva, a anuntat presedintele Senatului, Pietro Grasso (foto), relateaza Reuters, DPA si AFP. Daca ar fi pierdut votul, premierul Renzi ar fi fost obligat sa demisioneze.

"Nu stiu daca este corect sa numim aceasta lege istorica, insa stiu ca ea aduce Italia mai aproape de democratiile occidentale", a declarat senatorul democrat Luigi Zanda, inaintea votului.

Moment istoric in SUA: Casatoriile intre persoane de acelasi sex, legalizate in toate statele

Pentru a inlatura opozitia din interiorul propriei coalitii de centru stanga, premierul Matteo Renzi a trebuit sa elimine cea mai controversata parte a textului, care le-ar fi ...citeste mai departe despre "Moment istoric in Italia: Senatul aproba uniunile civile, indiferent de sex" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Italia uniuni civile, #Italia cupluri necasatorite adoptie, #Italia casatorii homosexuali, #Italia parteneriate civile persoane acelasi sex , #Stiri International