Moment istoric: O tara vecina Romaniei face primii pasi concreti pentru aderarea la UE

Marti, 15 Decembrie 2015, ora 07:28
995 citiri
Moment istoric: O tara vecina Romaniei face primii pasi concreti pentru aderarea la UE
Foto: Facebook/ Jean Asselborn

Discutiile de aderare dintre Belgrad si Uniunea Europeana au fost lansate cu adevarat luni, odata cu deschiderea a doua capitole de negociere, pe fondul normalizarii relatiilor din Serbia si Kosovo.

In 2013, Pristina si Belgradul au semnat sub egida UE un acord de normalizare dupa secesiunea Kosovo in 2008, situatie ce a permis Serbiei sa obtina deschiderea, in ianuarie 2014, a negocierilor pentru intrarea in UE, relateaza AFP.

Serbia incepe negocierile pentru aderarea la UE cu termenul 2018

In august, un acord complementar care a reglementat unele chestiuni ramase nerezolvate - legate de energie, telecomunicatii si infiintarea unei asociatii a municipalitatilor sarbe din Kosovo - a fost incheiat, de asemenea, sub tutela UE.

"In sfarsit, primele capitole au fost deschise", si-a exprimat satisfactia luni seara ministrul luxemburghez de Externe, Jean Asselborn (foto), a carui tara detine presedintia prin rotatie a UE.

Acest lucru nu s-ar fi putut intampla "fara deciziile ...citeste mai departe despre "Moment istoric: O tara vecina Romaniei face primii pasi concreti pentru aderarea la UE" pe Ziare.com

#Serbia aderare UE, #Serbia deschide negocieri aderare UE, #Serbia Kosovo aderare UE , #Stiri International