Momentul adevarului pentru America? Audierea fostului sef al FBI demis de Trump poate zdruncina Casa Alba

Luni, 05 Iunie 2017, ora 18:00
1113 citiri
Momentul adevarului pentru America? Audierea fostului sef al FBI demis de Trump poate zdruncina Casa Alba
Foto: Facebook/Donald Trump

Presedintele Donald Trump ar putea primi o lovitura puternica saptamana aceasta, cand fostul sef al FBI James Comey va fi audiat de catre Comisia pentru Informatii din cadrul Senatului american.

Foarte probabil, Comey va trebui sa faca clarificari in legatura cu relatarile potrivit carora Trump i-a cerut sa anuleze o investigatie FBI care il viza pe fostul consilier pentru securitate nationala Michael Flynn si care facea parte dintr-o ancheta mai vasta privind legaturile asociatilor presedintelui american cu oficiali rusi, noteaza Politico.

Presa a mai scris ca Trump i-ar fi cerut lui Comey un angajament de loialitate, ceea ce fostul director FBI, care nu a mai facut declaratii publice de la demiterea sa brusca din 9 mai, ar fi refuzat.

Prin urmare, in fata Senatului, Comey ar putea confirma unele dintre cele mai grave informatii speculate in ultima perioada, un scenariu periculos pentru Casa Alba intr-un moment in care controversa creata stanjeneste agenda lui Trump si ii afecteaza capitalul politic.

Atat democratii, cat si republicanii spun ca vor incerca sa obtina un raspuns ferm din partea lui Comey in ceea ce priveste interactiunile sale cu Trump.

"Stim de la Watergate ca presedintele nu ar trebui sa intervina intr-o investigatie in desfasurare. Ar fi de neconceput daca presedintele chiar a facut aceste lucruri", a spus Mark Warner, vicepresedinte al Comisiei de Informatii, duminica.

Audierea de joi face parte dintr-o investigatie a Comisiei privind implicarea Rusiei in alegerile prezidentiale din SUA. A fost citat cu aceasta ocazie si Flynn, precum si fosti si actuali asociati ai lui Trump.

Este posibil totusi ca audierea lui Comey sa nu aiba impactul devastator asteptat, deoarece nu se poate sti cu certitudine cat va fi dispus sa dezvaluie acesta in conditiile in care chestiunea face obiectul unei investigatii separate conduse de Robert Mueller, un alt fost sef al FBI, care a fost desemnat in mod special pentru a investiga legaturile lui Trump cu Rusia.

Exista si posibilitatea ca James Comey sa nu depuna pana la urma nicio marturie, mai ales ca unii consilieri de la Casa Alba au indicat faptul ca Trump analizeaza posibilitatea de a-si folosi atributiile pentru a bloca declaratiile acestuia.

Comey a anuntat in luna martie ca Biroului Federal de Investigatii desfasoara o ancheta privind presupuse legaturi intre echipa de campanie a lui Donald Trump si Moscova, iar la scurt timp a fost demis de catre presedintele SUA.

Cite ...citeste mai departe despre "Momentul adevarului pentru America? Audierea fostului sef al FBI demis de Trump poate zdruncina Casa Alba" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#audiere James Comey Donald Trump Rusia , #Stiri International