Moody's a coborat ratingurile a 12 banci britanice

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 11:03
889 citiri
Moody's a coborat ratingurile a 12 banci britanice

Moody's a coborat vineri ratingurile de credit a 12 banci britanice, inclusiv Royal Bank Scotland (RBS) si Lloyds, apreciind ca probabilitatea ca autoritatile sa ofere sprijin sectorului bancar pe termen mediu si lung a scazut, relateaza Mediafax.

Agentia de rating a incheiat astfel evaluarea sprijinului pe care l-ar putea primi sectorul bancar britanic de la guvern, inceputa la sfarsitul lunii mai.

"Moody's a constatat ca afirmatiile si actiunile autoritatilor birtanice au redus semnificativ predictibilitatea unui sprijin pe termen mediu-lung. Moody's consudera ca guvernul va continua sa acorde un anumit nivel de sprijin bancilor importante sistemic.

Totusi, este mai probabil ca institutiile financiare mai mici sa fie lasate sa intre in faliment daca vor avea probleme financiare. Retrogradarile nu reflecta o deteriorare a situatiei financiare a sistemului bancar sau a guvernului", se arata intr-un comunicat transmis de Moody's.

Moody's a redus astfel ratingul bancilor Lloyds TSB si Santander UK (de la Aa3 la A1), RBS (de la Aa3 la A2) si altor noua institutii de credit mai mici. Ratingul Clydesdale Bank a fost confirmat la A2.

Ratingurile HSBC si Barclays nu au fost modificate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rating, #moodys, #rating banca, #retrogradare, #criza, #criza economica , #Stiri International