Moody's a retrogradat calificativul Rusiei la junk - nerecomandat investitiilor

Duminica, 22 Februarie 2015, ora 13:38
1108 citiri
Moody's a retrogradat calificativul Rusiei la junk - nerecomandat investitiilor

Agentia de evaluare financiara Moody's a retrogradat calificativul acordat datoriilor suverane ale Rusiei in categoria speculativa, nerecomandata investitiilor, pe fondul crizei din Ucraina, al scaderii cotatiilor petroliere si al deprecierii rublei.

Moody's a retrogradat calificativul Rusiei la Ba1 de la Baa3, cu o treapta sub categoria recomandata investitiilor. Perspectivele asociate noului calificativ sunt negative, ceea ce inseamna ca ratingul Rusiei ar putea fi coborat din nou in perioada urmatoare, transmite MarketWatch.

Agentia de evaluare financiara noteaza, intr-un comunicat privind decizia de retrogradare a calificativului Rusiei, ca puterea financiara a statului se va diminua vizibil ca urmare a presiunilor fiscale si a scaderii continue a rezervelor valutare, pe fondul iesirilor de capital si a accesului limitat la pietele de capital straine.

De asemenea, creste riscul ca Rusia sa submineze, direct sau indirect, plata datoriilor externe, ca reactie la raspunsul ...citeste mai departe despre "Moody's a retrogradat calificativul Rusiei la junk - nerecomandat investitiilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Moody calificativ Junk Rusia, #economie Rusia retrogradata , #Stiri International