Moody's pastreaza perspectiva negativa pentru Statele Unite

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 12:11
1099 citiri
Moody's pastreaza perspectiva negativa pentru Statele Unite

Desi recesiunea s-a incheiat, in mod oficial, in urma cu doi ani, economia americana a ramas slabita, iar retragerea ajutoarelor federale pentru guvernele locale a determinat agentia de rating Moody's sa pastreze o perspectiva negativa pentru Statele Unite.

Potrivit analistilor agentiei de evaluare financiara, colectarea taxelor s-a imbunatatit, dar nu de ajuns pentru ca guvernele locale sa poata supravietui fara ajutorul federal, relateaza Reuters.

"Determinarea ambelor partide politice de a reduce deficitul bugetului federal va rezulta, cu siguranta, in reducerea programelor federale", se arata in raportul Moody's.

De asemenea, bugetul de stat este pus sub presiune de sistemul de asigurari sociale pentru saraci, Meidcaid, precum si de fondurile pentru pensii.

Agentia de rating indica si faptul ca unele state ar putea avea nevoie de imprumuturi majore din partea guvernului central, pentru a nu intra in incapacitate de plata, cum este cazul pentru Alabama, Michigan, Pennsylvania si Rhode Island.

Pentru guvernele locale, piata imobiliara ramane una din cele mai mari probleme, colectarea de taxe pe proprietati scazand pentru doua trimestre consecutive.

Citeste continuarea pe Ziare.com

#moodys, #sua, #perspectiva negativa , #Stiri International