Moscova nu va ezita sa profite de pozitia dificila a Romaniei Interviu cu seful Democracy Institute din Washington

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 07:21
817 citiri
Moscova nu va ezita sa profite de pozitia dificila a Romaniei Interviu cu seful Democracy Institute din Washington
Foto: vebidoo.de

Patrick Basham, director al Democracy Institute din Washington, crede ca Romania nu are de ce sa se teama de Rusia deocamdata, insa trebuie sa aiba grija ca economia sa creasca si politica sa fie curatata de coruptie, daca doreste sa nu aiba vulnerabilitati pe care le poate exploata Moscova.

Basham arata, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca Ucraina a fost pierduta din momentul in care Occidentul nu a reusit sa ademeneasca regimul lui Viktor Ianukovici de partea sa si ca, oricat si-ar dori sa pastreze tara unita, Rusia este mai dispusa sa lupte pentru influenta in aceasta regiune.

De ce parte a dezbaterii privind criza ucraineana va aflati, de cea care prefera negocierile si sanctiunile sau cea care militeaza pentru trimiterea de arme? De ce?

Nu ma aflu de niciuna din aceste parti ale crizei ucrainene. Nu sunt in favoarea trimiterii de arme, pentru ca natiunile occidentale nu au "stomac" pentru o lupta reala cu Rusia pentru Ucraina. Ma opun sanctiunilor si din motive ...citeste mai departe despre "Moscova nu va ezita sa profite de pozitia dificila a Romaniei Interviu cu seful Democracy Institute din Washington" pe Ziare.com

#Ucraina conflict Putin, #Romania conflict Ucraina , #Stiri International