Moscova sustine ca atacul chimic din Siria a fost inscenat de serviciile secrete ale unui stat rusofob

Vineri, 13 Aprilie 2018, ora 15:07
1005 citiri

Seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, a catalogat, vineri, presupusul atac chimic din Siria de saptamana trecuta drept o "inscenare" la care au participat "serviciile speciale ale unui stat", pe care nu l-a numit, dar pe care l-a desemnat ca "rusofob".

"Dispunem de probe irefutabile potrivit carora este vorba despre o noua inscenare si ca serviciile speciale ale unui stat aflat in prezent in prima linie a unei campanii rusofobe au participat la aceasta inscenare", a declarat Lavrov intr-o conferinta de presa.

Potrivit Castilor Albe siriene - salvatori in zone rebele, si ONG-ului medical Syrian American Medical Society, zeci de persoane au fost ucise pe 7 aprilie, la Duma, intr-un atac cu "gaze toxice", imputat de catre Occident regimului lui Bashar al-Assad, care dezminte orice responsabilitate.

Armata rusa a acuzat miercuri Castile Albe de faptul ca au "inscenat in fata camerelor de luat imagini un atac chimic contra unor civili", relateaza AFP.

Donald Trump si mai multi dintre aliatii sai occidentali au declarat ca iau in calcul sa procedeze la atacuri cu scopul de a pedepsi Damascul.

Serghei Lavrov a indemnat, vineri, Washingtonul sa foloseasca, cu Moscova, "metode diplomatice care nu includ ultimatumuri si amenintari".

Trump anunta atacul in Siria si le spune rusilor sa se fereasca de racheteIncepe Trump razboiul? Daca incearca sa-i distruga lui Assad fortele aeriene, SUA risca sa ucida cu rachetele si rusiTrump s-a linistit dupa ce a atacat Rusia si Siria pe Twitter. Franta, SUA si Marea Britanie pun presiune pe Assad

Avertizand impotriva oricarei interventii militare si unui scenariu asemanator celor din Libia si Irak, el a dat asigurari ca "chiar si excese insignifiante vor provoca noi valuri de migranti in Europa si alte evolutii de care nici noi si nici partenerii nostri europeni nu avem nevoie".

Vizand Statele Unite, el a dat asigurari ca acest val migratoriu ar putea "sa-i bucure pe cei care sunt protejati de un ocean si mizeaza pe acest proces pentru a continua sa sfasie aceasta regiune in vederea proiectelor lor geopolitice". ...citeste mai departe despre "Moscova sustine ca atacul chimic din Siria a fost inscenat de serviciile secrete ale unui stat rusofob" pe Ziare.com

#Lavrov inscenare atac Duma, #Lavrov atac chimic Dumna, #inscenare atac chimic Duma , #Stiri International