Moscova urmareste o fregata franceza intrata in Marea Neagra, care a facut exercitii cu navele noastre

Luni, 20 Noiembrie 2017, ora 16:24
1235 citiri
Moscova urmareste o fregata franceza intrata in Marea Neagra, care a facut exercitii cu navele noastre
Foto: defense.gouv.fr

Marina militara rusa monitorizeaza deplasarile unei nave franceze de recunoastere care se afla in Marea Neagra si despre care se presupune ca se deplaseaza spre Gerogia. Nava a facut o escala si in Romania, in luna martie.

Conform unor surse militare rusesti citate de agentiile de presa ruse Tass si Sputnik si preluate de Mediafax, este vorba despre fregata F-714 Guepratte.

Ea face parte din clasa La Fayette si este dotata cu rachete antinavale de tip Exocet. Nava militara de recunoastere a tranzitat duminica dupa-amiaza Canalul Bosfor, intrand in Marea Neagra.

Nava are instalatii de interceptare si, potrivit Fortelor Navale ruse, este dotata cu tehnologii care limiteaza observarea prin radare.

Conform site-ului Ministerului francez al Apararii, nava Guepratte "este conceputa pentru a participa la misiuni de colectare a informatiilor inaintea unei interventii militare".

"Fregata franceza a fost observata traversand Stramtoarea Bosfor, iar acum ii urmarim directia. Chiar daca nava are tehnologii de reducere a vizibilitatii pe radare, acestea sunt limitate, dat fiind ca Marea Neagra este un spatiu relativ mic", a declarat o sursa militara citata de Tass.

Fortele Navale ruse nu stiu cu certitudine care este destinatia navei militare franceze. "In acest moment, este imposibil sa spunem in ce directie merge. Se afla in centrul Marii Negre, mergand in directia nord-est", spre Georgia, a precizat oficialul citat.

Ministrul georgian al Apararii, Levan Izoria, a anuntat recent ca o nava militara franceza va vizita Portul Batumi la sfarsitul lunii noiembrie, fara a oferi detalii. Potrivit agentiei Sputnik, in martie 2017, fregata F-714 Guepratte a facut escala in Portul Constanta si a participat la exercitii militare cu nave din Romania. In martie 2015, nava militara Guepratte a vizitat Portul ucrainean Odesa. ...citeste mai departe despre "Moscova urmareste o fregata franceza intrata in Marea Neagra, care a facut exercitii cu navele noastre" pe Ziare.com

#fregata franceza Ucraina, #fregata franceza Marea Neagra Rusia , #Stiri International