Moscova vrea comoara din trenul nazist gasit in Polonia

Luni, 31 August 2015, ora 08:48
1220 citiri
Moscova vrea comoara din trenul nazist gasit in Polonia
Foto: Wikipedia/Branson DeCou

Comoara dintr-un tren nazist descoperit dupa decenii in Polonia ar putea fi revendicata de Rusia. Un avocat rus a spus ca Moscova poate solicita obiectele de valoare drept compensatie pentru pierderile tarii in Al Doilea Razboi Mondial.

Asa-zisul "tren cu aur nazist" ar fi fost gasit in Polonia. In orasul Walbrzych circula de cativa ani zvonuri privind comoara abandonata in imprejurimi de catre nazisti, scrie The Independent.

De curand, doua persoane au anuntat ca au descoperit locul in care se afla comoara si oficialii guvernamentali sunt acum "99% convinsi ca trenul exista".

In tren s-ar afla si asa-zisa "camera de chihlimbar" (foto), furata de trupele germane de langa St. Petersburg, in timpul razboiului, care ar valora 250 de milioane de lire sterline.

Avocatul Mihail Joffe este de parere ca "reprezentantii Rusiei ar trebui fara indoiala sa fie implicati in evaluarea valorii bunurilor descoperite, daca este gasit trenul. In acest caz, Polonia este obligata sa angajeze... citeste mai departe despre "Moscova vrea comoara din trenul nazist gasit in Polonia" pe Ziare.com

#tren nazist Polonia revendicat Rusia, #Rusia revendica tren nazist , #Stiri International