Mostenirea lui Obama la Casa Alba si ce ar putea Trump sa faca imediat tandari

Joi, 22 Decembrie 2016, ora 10:15
1899 citiri
Mostenirea lui Obama la Casa Alba si ce ar putea Trump sa faca imediat tandari
Foto: Arhiva Facebook/The White House

Presedintele SUA, Barack Obama, lasa in urma o mostenire controversata si amenintata de succesorul sau, Donald Trump, mai ales in ceea ce priveste reforma sanitara si apropierea de Cuba si Iran, dar si un esec rasunator in Siria.

Obama, care a facut istorie in 2009, devenind primul presedinte de culoare al SUA si care va parasi Biroul Oval in ianuarie 2017, isi pusese sperantele in candidata democrata la Casa Alba, Hillary Clinton, pentru ca aceasta sa continue politicile incepute de el. Insa a fost surprins, la fel ca multi altii, de victoria lui Trump in scrutinul din noiembrie, comenteaza EFE.

Expertii sunt unanimi in a declara ca reforma sanitara promulgata in 2010, cunoscuta sub numele de Obamacare si care stabileste obligativitatea detinerii unei asigurari de sanatate, a fost cea mai mare realizare pe plan intern a actualului presedinte american. Este vorba despre o lege "foarte complexa" de care au beneficiat "peste 20 de milioane de cetateni", aminteste analistul Roberto ...citeste mai departe despre "Mostenirea lui Obama la Casa Alba si ce ar putea Trump sa faca imediat tandari" pe Ziare.com

#Obama mostenire Trump , #Stiri International