Motivele pentru care mii de refugiati sunt blocati intre Franta si Marea Britanie

Miercuri, 29 Iulie 2015, ora 17:30
1249 citiri
Motivele pentru care mii de refugiati sunt blocati intre Franta si Marea Britanie
Foto: captura video Youtube/ InHocSignoVinces

Cateva mii de refugiati traiesc in conditii extrem de precare in tabara improvizata din Calais (nordul Frantei), asa-numita "jungla".

Au reusit sa ajunga in Europa, infruntand adesea mari pericole pe drum, doar pentru a sfarsi blocati in portul din nordul Frantei. O analiza a agentiei germane DPA incearca sa raspunda la intrebarea de ce atat de multi refugiati sunt dispusi sa-si riste viata pentru a trece in Marea Britanie.

"Pentru multi, Marea Britanie nu este atat mult-doritul El Dorado, cat mai degraba o decizie luata din lipsa de alternative", este concluzia asociatiei crestine de ajutor Secours Catholique, dupa chestionarea unor refugiati cu privire la motivele calatoriei lor. In sinteza, raspunsurile au indicat urmatoare motive:

Traficul prin tunelul de sub Canalul Manecii, perturbat de protestul unor imigranti

Criza refugiatilor in Franta: Sistemul de azil in Franta a fost puternic criticat, mai ales de comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Niels ...citeste mai departe despre "Motivele pentru care mii de refugiati sunt blocati intre Franta si Marea Britanie" pe Ziare.com

#refugiati Canalul Manecii, #refugiati Franta Marea Britanie, #imigranti Calais , #Stiri International