Mutare istorica in Irlanda: Si-a ales premier gay si pe jumatate indian

Joi, 15 Iunie 2017, ora 08:23
710 citiri
Mutare istorica in Irlanda: Si-a ales premier gay si pe jumatate indian
Foto: Facebook/Leo Varadkar T.D.

Leo Varadkar, metis si homosexual, a fost oficial ales, miercuri, in functia de premier al Irlandei, de deputatii irlandezi, si a promis "un Guvern nici de dreapta, nici de stanga".

Dupa ce a fost ales vineri la conducerea partidului de centru-dreapta Fine Gael, Leo Varadkar, a devenit astfel cel mai tanar Taoiseach, adica premier al Irlandei, si primul homosexual care ocupa functia, relateaza AFP.

"Guvernul pe care il voi conduce nu va fi nici de dreapta, nici de stanga, pentru ca aceste vechi diviziuni nu mai iau in calcul provocarile politice de acum", a spus medicul de 38 de ani in primul sau discurs oficial.

Parintii sai, un imigrant indian si o irlandeza, au asistat la investirea in functie.

Desi nu a evocat direct chestiunea Brexit in discurs, el a confirmat ca va avea saptamana aceasta o intalnire cu sefa partidului ultraconservator nord-irlandez DUP, Arlene Foster, si cu liderul Sinn Fein, Gerry Adams, pentru a discuta subiectul.

Perceput drept un politician progresist in chestiunile sociale, precum egalitatea intre sexe si dreptul la avort, Varadkar a fost criticat de partidele de opozitie pentru pozitiile sale foarte de dreapta privind chestiunile economice.

Cine este tanarul gay care va deveni premier si va produce o adevarata revolutie in IrlandaIrlanda va avea primul prim ministru gay din istoria sa ...citeste mai departe despre "Mutare istorica in Irlanda: Si-a ales premier gay si pe jumatate indian" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Leo Varadkar premier Irlanda, #Leo Varadkar homosexual , #Stiri International