Nabucco, finantare de 4 mld euro cu BERD, BEI si IFC

Luni, 06 Septembrie 2010, ora 14:33
1347 citiri
Nabucco, finantare de 4 mld euro cu BERD, BEI si IFC

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Banca Europeana de Investitii (BEI), IFC (membra a World Bank Group) si actionarii Nabucco si Nabucco Gas Pipeline International GmbH au semnat luni o scrisoare de mandat ce marcheaza startul procesului de evaluare a proiectului Nabucco, transmite NewsIn.

Aceasta etapa este necesara obtinerii unui potential pachet de finantare de pana la 4 miliarde de euro. Evaluarea proiectului Nabucco va include un studiu aprofundat al aspectelor comerciale, sociale si de mediu, potrivit unui comunicat emis luni de consortiu.

"Potentialul pachet de finantare va fi alcatuit din pana la 2 miliarde de euro de la BEI, pana la 1,2 miliarde de euro de la BERD (pana la 600 milioane de euro pentru contul BERD si pana la 600 milioane euro care urmeaza sa fie sindicalizate catre bancile comerciale) si pana la 800 de milioane euro de la IFC (pana la 400 milioane euro pentru contul IFC si pana la 400 milioane euro care urmeaza sa fie sindicalizate catre bancile comerciale)", se arata in comunicat.

Scrisoarea de mandat formalizeaza conditiile in care cele trei IFI vor derula evaluarea proiectului Nabucco si ofera un indiciu privind potentialul nivel de finantare.

De asemenea, documentul stabileste activitatile necesare inainte ca decizia finala de investitie sa poata fi luata.

Dupa finalizarea cu succes a evaluarii, finantarea va fi nevoie sa fie aprobata de catre organismele relevante ale fiecarei IFI.

Agentiile de asigurare a creditelor de export si bancile internationale sunt asteptate sa inceapa evaluarea proiectului Nabucco imediat dupa cea a IFI. Angajamentele din partea potentialilor creditori sunt preconizate pentru 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nabucco, #finantare, #berd, #bei, #ifc , #Stiri International