NATO a supravietuit Razboiului Rece - Pana la doborarea avionului Rusiei

Duminica, 29 Noiembrie 2015, ora 17:22
792 citiri
NATO a supravietuit Razboiului Rece - Pana la doborarea avionului Rusiei
Foto: Recep Tayyip Erdogan

Gandirea calma si rationala ce a pastrat intact NATO in timpul Razboiului Rece a fost spulberata. Deceniile de diplomatie si abtinere de la actiune in timpul crizelor din anii '50, '60 si '70 au fost sacrificate in doar cateva secunde de Turcia, cand a decis sa doboare avionul de lupta al Rusiei ce patrunsese in spatiul sau aerian.

Este pentru prima data cand o tara NATO ia o asemenea decizie din 1952 incoace, scrie CNN. Si sansele ca razboiul din Siria sa se incheie curand au fost de asemenea spulberate, scrie sursa citata, intr-o ampla analiza.

Turcii au doborat un avion al Rusiei - vezi evolutia crizei si cele mai importante reactii

Presedintele rus Vladimir Putin incearca de ani de zile sa submineze unitatea NATO. El a testat sansele unor diviziuni fie prin zboruri rusesti in spatiul aerian al tarilor baltice, fie prin bombardiere in apropiere de spatiul Marii Britanii, si mai ales prin anexarea Crimeii si destabilizarea Ucrainei. Doborarea avionului rusesc de catre Turcia ...citeste mai departe despre "NATO a supravietuit Razboiului Rece - Pana la doborarea avionului Rusiei" pe Ziare.com

#Turcia avion doborat Rusia, #NATO consecinte avion Rusia doborat , #Stiri International