NATO: Incursiunile Rusiei in spatiul aerian al Turciei nu sunt "un accident"

Marti, 06 Octombrie 2015, ora 12:25
899 citiri
NATO: Incursiunile Rusiei in spatiul aerian al Turciei nu sunt "un accident"
Foto: NATO

NATO sustine ca incursiunile Rusiei in spatiul aerian al Turciei in cursul weekend-ului trecut nu sunt "un accident" asa cum sustine Moscova.

Secretarul general al Aliantei, Jens Stoltenberg, a aratat ca Rusia nu a oferit "nicio explicatie reala" pentru cele doua violari ale spatiului aerian turc, pe care le-a calificat drept "inacceptabile", scrie BBC.

"Solicit Rusiei sa evite sa escaladeze tensiunile cu Alianta. Rusia trebuie sa elimine conflictul din activitatile sale militare in Siria", a afirmat Stoltenberg.

Intr-o conferinta de presa sustinuta marti, Stoltenberg a mai acuzat Rusia ca nu bombardeaza pozitiile Statului Islamic in Siria asa cum sustine, ci civili. "Sunt ingrijorat ca Rusia nu vizeaza Statul Islamic ci ataca opozitia siriana si civilii. Am discutat situatia din Siria cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, in New York, saptamana trecuta. Solicit Rusiei sa joace un rol constructiv si cooperant in lupta impotriva Statului Islamic. Si sa se straduiasca in ...citeste mai departe despre "NATO: Incursiunile Rusiei in spatiul aerian al Turciei nu sunt "un accident"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#NATO Rusia avioane Turcia, #NATO Turcia violare spatiu aerian , #Stiri International