NATO promite ca va apara Turcia: Aliatul nostru se afla efectiv pe linia de front

Miercuri, 02 Decembrie 2015, ora 12:25
1379 citiri
NATO promite ca va apara Turcia: Aliatul nostru se afla efectiv pe linia de front
Foto: Arhiva Ziare.com

NATO va consolida apararea aeriana si alte masuri de securitate pentru Turcia, ministrii de Externe ai Aliantei promitand marti sa fie alaturi de acest aliat care se confrunta cu amenintari teroriste si cu tensiuni cu Rusia.

"Aliatii stau alaturi de Turcia cu solidaritate", au afirmat ministrii intr-o declaratie comuna dupa discutiile de la Bruxelles. "Ramanem hotarati, in spiritul 28 pentru 28, sa continuam dezvoltarea masurilor suplimentare de asigurare din partea NATO", relateaza DPA in pagina online.

Alianta militara stationeaza din 2013 rachete Patriot in Turcia, pentru a preveni eventuale atacuri din Siria. Dar doar o baterie de rachete se mai afla acolo, dupa ce Germania si Statele Unite si le-au retras.

NATO ia masuri suplimentare pentru securitatea Turciei

"Aliatul nostru Turcia se afla efectiv pe linia de front", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. "Ne gandim cum sa continuam consolidarea apararii aeriene a Turciei, cum putem continua ...citeste mai departe despre "NATO promite ca va apara Turcia: Aliatul nostru se afla efectiv pe linia de front" pe Ziare.com

#NATO apara Turcia, #NATO Turcia Rusia, #NATO masuri Turcia , #Stiri International