NATO trece la actiune: "Va fi cel mai amplu plan de aparare colectiva de dupa Razboiul Rece"

Vineri, 06 Martie 2015, ora 22:56
754 citiri
NATO trece la actiune: "Va fi cel mai amplu plan de aparare colectiva de dupa Razboiul Rece"
Foto: Arhiva Ziare.com

Alianta Nord-Atlantica intentioneaza sa accelereze procesul decizional privind mobilizarea efectivelor militare, in cadrul planului de reactie fata de amenintari precum cele reprezentate de Rusia si de reteaua terorista Stat Islamic, afirma secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

"Alianta Nord-Atlantica este pe cale sa implementeze cel mai amplu plan de aparare colectiva de dupa sfarsitul Razboiului Rece", a declarat Stoltenberg, citat de Wall Street Journal.

Potrivit lui Stoltenberg, NATO incearca sa se asigure ca eventualele disensiuni politice nu vor intarzia mobilizarea Fortei de reactie rapida.

Un oficial de la Moscova acuza dur NATO: Viseaza la un "maidan rusesc"

"Nu ne-ar ajuta sa avem o forta disponibila in 48 de ore, daca ne trebuie 48 de zile pentru a lua decizia de mobilizare", a precizat secretarul general NATO, oferind ca exemplu interventia aeriana in Libia, in 2011, decisa in sapte zile. "Istoria recenta arata ca NATO are capacitatea de a lua decizii ...citeste mai departe despre "NATO trece la actiune: "Va fi cel mai amplu plan de aparare colectiva de dupa Razboiul Rece"" pe Ziare.com

#NATO plan aparare aliati Rusia, #Rusia razboi Ucraina NATO , #Stiri International