NATO va construi un centru de comanda in Romania chiar in acest an

Sambata, 24 Ianuarie 2015, ora 09:28
1070 citiri
NATO va construi un centru de comanda in Romania chiar in acest an

Alianta Nord-Atlantica va construi, in 2015, mai multe centre multinationale de comanda in Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania.

Aceste centre vor fi plasate in tara noastra, Bulgaria, Polonia si in tarile baltice, anunta Ministerul lituanian al Apararii, intr-un comunicat postat pe site-ul propriu si preluat de Mediafax.

"Am reusit sa atingem obiectivele stabilite de Comitetul militar NATO - crearea unor centre multinationale de comanda in Lituania, Letonia, Estonia, Polonia, Romania si Bulgaria", a spus vineri seful Statului Major lituanian, generalul Jonas Vytautas Zukas, cand s-a intors de la o reuniune NATO desfasurata la Bruxelles.

"Centrul multinational din Lituania nu va fi doar un element de disuasiune, ci si o capabilitate de comanda si control pentru fortele aliate din Lituania, in caz de necesitate, contribuindu-se astfel la consolidarea apararii noastre", a adaugat generalul Zukas.

Noi date despre centrul NATO din Romania - ce spune ...citeste mai departe despre "NATO va construi un centru de comanda in Romania chiar in acest an" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#centru NATO Romania 2015 , #Stiri International