Ne paste o catastrofa geopolitica?

Duminica, 01 Iunie 2014, ora 10:24
1818 citiri
Ne paste o catastrofa geopolitica?
Foto: Adevarul

Evenimentele cele mai recente, dar si fantomele altora, petrecute in 1914 si 1939, dau apa la moara multor pretinsi profeti sa ne pregateasca pentru tot ce este mai rau, sustinand ca un dezastru geopolitic este inevitabil.

Premise sunt. Avem in fata aventura in care s-a implicat Rusia pentru Ucraina, pretentiile teritoriale ale Chinei, nationalismul japonez in Extremul Orient, dezastrul din Orientul Apropiat, atrocitatile din Sudanul de Sud, Nigeria si altele care ne ridica parul maciuca, comenteaza Project Syndicate.

Nu prevestesc toate acestea un incendiu care asteapta sa cuprinda necontrolat intreaga planeta? Aparent da, insa in fond nu prea, daca luam in calcul mai mult judecata logica, decat emotia si teama.

Iata cinci argumente, care sustin aceasta idee:

Unu. Este drept ca Rusia si China nu agreaza rolul de "leadership" pe care si-l aroga Statele Unite, dar ele sunt adanc integrate in ordinea mondiala existenta si n-au nici ponderea ideologica, nici interesul ...citeste mai departe despre "Ne paste o catastrofa geopolitica?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#context geopolitic 2014, #Sfanta Elena deportare Napoleon, #Nuremberg proces, #Statele Unite forta militara, #Razboiul Rece , #Stiri International