Nepalezii cer o suma colosala de la donatori externi ca sa-si reconstruiasca tara

Sambata, 13 Iunie 2015, ora 18:36
716 citiri

Nepalul devastat de cutremur va cere donatorilor internationali sa sprijine un plan de reconstructie, care ar urma sa se ridice la 6,6 miliarde de dolari, pe o perioada de 5 ani, a anuntat sambata Guvernul.

Cele doua cutremure de la 25 aprilie si 12 mai au provocat moartea a 8.787 de persoane si distrugerea a 500.000 de locuinte, afectand 2,8 milioane de oameni in natiunea de 28 de milioane de locuitori.

Pierderile economiei Nepalului dupa cel mai mare dezastru din istorie se ridica la 7 miliarde de dolari, inclusiv din turism, mentioneaza Guvernul in raportul privind evaluarea nevoilor de dupa dezastru, citat de Reuters.

Suman Prasad Sharma, un oficial de rang inalt din Ministerul de Finante, a declarat ca 36 de tari si 24 de agentii donatoare sunt invitate la conferinta de la 25 iunie pentru a angaja sprijin financiar pentru reconstructie.

Cutremurul i-a trezit pe nepalezi: Si-au amintit sa ceara restituirea patrimoniului furat acum zeci de ...citeste mai departe despre "Nepalezii cer o suma colosala de la donatori externi ca sa-si reconstruiasca tara" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Nepal cutremur fonduri externe, #Nepal ajutor extern , #Stiri International