Netanyahu se recunoaste infrant si ii cere principalului sau rival politic sa formeze un guvern impreuna

Joi, 19 Septembrie 2019, ora 11:58
877 citiri
Netanyahu se recunoaste infrant si ii cere principalului sau rival politic sa formeze un guvern impreuna
Foto: Arhiva Facebook/ Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu il indeamna pe principalul sau rival politic, Benjamin Gantz, sa formeze un guvern impreuna, in contextul rezultatelor alegerilor parlamentare din Israel.

Coalitia de centru-stanga Albastru & Alb, condusa de Benjamin Gantz, s-a clasat pe primul loc in scrutinul parlamentar anticipat din Israel, fiind urmata de partidul Likud (dreapta), al lui Benjamin Netanyahu.

Schimbarea de strategie a lui Netanyahu reflecta pozitia slabita a acestuia dupa ce a esuat sa asigure o majoritate parlamentara, la aceste noi alegeri, potrivit Reuters.

"In timpul campaniei electorale, am cerut crearea unui guvern de dreapta, dar, din pacate, rezultatele alegerilor arata ca acest lucru este imposibil", a spus Netanyahu.

"Benny, trebuie sa formam un guvern, cat mai devreme. Natiunea se asteapta ca noi, amandoi, sa dam dovada de responsabilitate si cooperare", a adaugat premierul israelian.

Gantz a afirmat miercuri ca spera sa formeze un guvern de coalitie, insa a adaugat ca acest lucru nu se va intampla cat timp formatiunea politica Likud va fi condusa de Netanyahu.

Coalitia de centru-stanga Albastru & Alb se claseaza pe primul loc in scrutinul parlamentar anticipat din Israel, fiind urmata de partidul Likud (dreapta), al premierului in exercitiu Benjamin Netanyahu, potrivit rezultatelor oficiale anuntate de Comitetul Central de Alegeri, dupa numararea a 90% din voturi.

Coalitia Albastru & Alb, condusa de fostul sef al Statului Major Benjamin Gantz, a obtinut 32 de locuri din totalul de 120 din Knesset, parlamentul israelian, iar partidul Likud al premierului Benjamin Netanyahu - 31 de locuri.

Potrivit Times of Israel, acestea sunt rezultatele oficiale:

Albastru & Alb: 32

Likud: 31

Lista Unita (o alianta a formatiunilor etnicilor arabi): 13

Yisrael Beytenu (formatiunea nationalista Israel Casa Noastra): 9

Partidul religios Shas: 9

Partidul Iudaismul Unit al Torei: 8

Yamina (alianta Dreapta): 7

Labor (Partidul Muncii): 6

Democratic Camp (Uniunea Democratica): 5

Astfel, conform calculelor, blocul politic de stanga va avea 56 de locuri in Knesset, iar cel de dreapta 55. ...citeste mai departe despre "Netanyahu se recunoaste infrant si ii cere principalului sau rival politic sa formeze un guvern impreuna" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#netanyahu formare guvern gantz , #Stiri International