New York Times: Afacerea traficului de imigranti valoreaza miliarde - si Romania e implicata

Vineri, 04 Septembrie 2015, ora 12:36
783 citiri

Mii de imigranti din tarile Orientului Mijlociu se deplaseaza catre Europa, astfel ca fenomenul traficului de persoane prin Balcani in Uniunea Europeana a depasit traficul ilicit de droguri si arme, sustin oficialii fortelor de ordine.

Doar in Grecia exista 200 de astfel de retele de traficanti, potrivit colonelului Gerald Tatzgern, seful serviciului de politie austriac, care combate traficul de fiinte umane, scrie New York Times.

"S-a dezvoltat intr-o afacere de miliarde", a spus Johanna Mikl-Leitner, ministrul de Interne din Austria. Traficantii s-au raspandit prin regiune, in Romania, Bulgaria, Ungaria, Macedonia si Serbia.

Drama imigrantilor: O fotografie care sa reduca lumea la tacere

Prezenta acestor traficanti este evidenta la gara centrala din Budapesta, unde mii de imigranti au ramas blocati, in drumul lor catre Occident, dupa ce oficialii maghiari au oprit in statie toate trenurile. Traficantii merg prin multime si se ofera sa ii duca pe refugiati in Austria, ...citeste mai departe despre "New York Times: Afacerea traficului de imigranti valoreaza miliarde - si Romania e implicata" pe Ziare.com

#traficanti imigranti, #trafic imigranti, #traficanti refugiati, #criza imigranti Europa, #criza refugiati Europa , #Stiri International