New York Times: Rusia si China ii asculta telefonul personal al lui Trump cand barfeste cu prieteni vechi

Joi, 25 Octombrie 2018, ora 10:32
1195 citiri
New York Times: Rusia si China ii asculta telefonul personal al lui Trump cand barfeste cu prieteni vechi
Foto: Facebook/President Donald J. Trump

Spionii chinezi si rusi asculta convorbirile telefonice ale presedintelui american, Donald Trump, cand el isi foloseste telefonul personal pentru a barfi cu prieteni vechi iar Beijingul se foloseste de aceste informatii pentru a influenta politicile SUA, a informat New York Times, bazandu-se pe informatii de la fosti si actuali oficiali americani.

Consilierii lui Trump l-au avertizat ca telefonul sau personal nu este securizat si ca spionii rusi intercepteaza conversatiile sale constant, dar presedintele refuza sa renunte la telefon, arata Reuters.

Oficialii au declarat ca serviciile secrete americane au aflat de la guverne straine si prin interceptarea unor oficiali straini ca Rusia si China asculta convorbirile lui Trump.

China are o abordare mai sofisticata privind interceptarile si cauta sa le foloseasca pentru a determina ce gandeste Trump, de cine asculta si cum ar putea fi influentat, conform oficialilor.

Beijingul incearca sa foloseasca informatiile obtinute pentru a preveni o escaladare a razboiului comercial dintre China si SUA.

Oficialii chinezi se bazeaza pe oamenii de afaceri din China si pe cei cu legaturi cu Beijingul pentru a argumenta in favoarea Chinei in fata prietenilor lui Trump pentru a-l influenta pe presedinte, au precizat oficialii.

Au existat mai multe ingrijorari in 2018 privind interceptarea convorbirilor telefonice de la Casa Alba. Departamentul pentru Securitatea Nationala a informat intr-o scrisoare catre mai multi senatori in martie ca a observat in Washington o activitate similara cu cele ale celor care fura identitatea abonatilor la retelele de telefonie mobila.

Un comisar al Comisiei Federale a Comunicatiilor a declarat la o intalnire ca problema este una serioasa si ca instrumente de interceptare pot fi folosite de infractori sau agenti straini.

Washignton Post a informat in iunie ca un studiu federal a gasit semne de spionaj sofisticat asupra telefoanelor in apropierea Casei Albe si a altor locatii importante in 2017.

Trump l-a acuzat pe Obama ca l-a interceptat. Congresul american spune ca nu exista nicio dovadaSeful FBI a respins acuzatiile lui Trump de ascultare a telefoanelor la comanda lui Obama ...citeste mai departe despre "New York Times: Rusia si China ii asculta telefonul personal al lui Trump cand barfeste cu prieteni vechi" pe Ziare.com

#Rusia China ascultat telefon Trump, #telefon Trump ascultat, #telefon personal Trump ascultat , #Stiri International