News of the World ar putea avea un cumparator

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 11:03
1362 citiri
News of the World ar putea avea un cumparator

Aleksandr Lebedev, patronul publicatiei London Evening Standard, spune ca este interesat sa relanseze saptamanalul News of the World, detinut de miliardarul Rupert Murdoch si care a fost inchis in urma cu doua saptamani, dar pentru a reusi acest lucru trebuie sa vanda niste afaceri ale sale. 

"Imi doresc acest lucru, dar nu cred ca buzunarul meu este destul de adanc in acest moment, insa, daca voi putea sa vand oricare din afacerile mele, Aeroflot (companie de transport aerian, n.r.) sau vreun business bancar, atunci voi fi foarte interesat", a declarat Aleksandr Lebedev intr-un interviu acordat in biroul sau de la Moscova, potrivit themoscownews.com citat de Mediafax.

"Pe jumatate in gluma, as spune ca imi doresc sa relansez News of the World sub un brand diferit: World News", a mai spus acesta.

Lebedev a mai spus ca noua versiune a publicatiei s-ar axa pe articole despre coruptie si infractiuni ale oamenilor bogati si celebri.

Publicatiile lui Murdoch au actionat in interes public, pe langa faptul ca s-au concentrat "pe cele mai putin placute resorturi ale naturii umane", a mai spus acesta.

"Hai sa fac o sugestie amuzanta: deci, decid maine sa relansez News of the World, dar sa numesc (publicatia, n.r.) Worlds News", a spus acesta.

"Nu ma voi concentra asupra interceptarii ilegale de convorbiri telefonice, ci as avea nevoie ca jurnalistii chiar sa investigheze cazurile - iar in timpul anchetelor trebuie sa observi si legile", a mai spus acesta.

"As fi cea mai fericita persoana din lume daca as putea scapa de tot, sa vand tot si sa ma axez doar pe publishing si jurnalism de investigatie", a mai spus Lebedev.

Luna aceasta, News Corporation, detinuta de miliardarul Rupert Murdoch, a fost nevoita sa inchida saptamanalul britanic News of the World (a carui ultima editie a aparut pe 10 iulie) si sa renunte la cumpararea companiei de telecomunicatii prin satelit BSkyB, in urma imensului scandal al interceptarilor telefonice ilegale practicate de angajatii publicatiei pentru strangerea de informatii, fapt care a nemultumit si cele cateva milioane de cititori.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#news of the world, # murdoch, # rupert murdoch , #Stiri International