Nici la patru luni de la referendum, tinerii din UK nu stiu ce presupune iesirea din UE - sondaj

Luni, 07 Noiembrie 2016, ora 12:07
1052 citiri
Nici la patru luni de la referendum, tinerii din UK nu stiu ce presupune iesirea din UE - sondaj
Foto: Arhiva/Ziare.com

La peste patru luni de cand britanicii au votat la referendum iesirea din UE, mai bine de unul din patru tineri nu intelege ce presupune Brexitul, arata un sondaj recent.

Desi de la referendum s-a tot vorbit despre Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, clauza care declanseaza iesirea unei tari din UE, din cinci tineri, doi nu stiu ce inseamna, concret, acest articol, arata sondajul, conform The Independent.

In cadrul chestionarului la care au raspuns 2.000 de britanici de toate varstele, pe teme arzatoare pentru regat, Brexitul s-a dovedit a fi subiectul despre care cei mai multi recunosc ca nu stiu mare lucru.

Asta, desi presa britanica a tot scris despre implicatiile, mai ales asupra economiei, ale iesirii UK din blocul comunitar.

Spre deosebire de ...citeste mai departe despre "Nici la patru luni de la referendum, tinerii din UK nu stiu ce presupune iesirea din UE - sondaj" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#britanici Articol 50, #britanici iesire UE sondaj, #britanici teme politica externa sondaj, #tineri britanici Brexit , #Stiri International