Sarkozy a fost inculpat pentru coruptie si finantare ilegala a campaniei electorale

Joi, 22 Martie 2018, ora 08:50
922 citiri
Sarkozy a fost inculpat pentru coruptie si finantare ilegala a campaniei electorale
Foto: Facebook/Nicolas Sarkozy

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy a fost inculpat, miercuri, pentru fapte de coruptie si finantare ilegala a campaniei sale electorale din anul 2007.

Dupa cinci ani de investigatie si doua zile de audieri la politie, un judecator francez a decis ca exista suficiente dovezi pentru a-l pune sub acuzare pe Sarkozy, relateaza BBC.

Presedinte al Frantei in perioada 2007-2012, Nicolas Sarkozy este acuzat de coruptie pasiva, finantare ilegala a campaniei electorale si ascunderea unor fonduri publice din Libia, din partea fostului dictator Moammar Gaddafi, ucis in octombrie 2011.

Dupa audierile de la politie, Nicolas Sarkozy s-a intors acasa, dar a fost plasat sub supraveghere printr-un ordin al instantei.

Sarkozy a fost retinut marti la un sediu al politiei judiciare din Nanterre, o suburbie a Parisului, iar miercuri a fost interogat din nou.

Fostul presedinte francez a respins toate acuzatiile si sustine ca mai multi libieni incearca sa se razbune pentru decizia sa de a trimite avioane de lupta franceze in Libia, in timpul revoltei care s-a incheiat cu rasturnarea de la putere a lui Gaddafi in 2011.

Nicolas Sarkozy are la dispozitie sase luni pentru a contesta acuzatiile, apoi judecatorii vor trebui sa ia o noua decizie privind initierea procesului.

In 2012, site-ul de stiri francez Mediapart a publicat un document semnat de un fost demnitar libian care afirma ca regimul lui Moammar Gaddafi a acceptat in 2006 sa finanteze cu aproximativ 50 de milioane de euro campania prezidentiala a lui Nicolas Sarkozy.

In noiembrie 2016, Ziad Takieddine, un om de afaceri franco-libian, a declarat ca a intermediat transferul a cinci milioane de euro din Libia catre Nicolas Sarkozy si Claude Gueant, fostul sef de cabinet si director de campanie al presedintelui francez. ...citeste mai departe despre "Sarkozy a fost inculpat pentru coruptie si finantare ilegala a campaniei electorale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sarkozy inculpat coruptie , #Stiri International