Noi restrictii pentru bonusurile bancilor

Marti, 28 Decembrie 2010, ora 13:03
1448 citiri
Noi restrictii pentru bonusurile bancilor

Bancile din Marea Britanie ar putea fi fortate sa publice detaliile legate de bonusurile garantate ale angajatilor, dupa ce un grup de supraveghetori ai pietei au declarat ca recompensele din firmele financiare trebuie sa fie transparente astfel incat o viitoare criza bancara sa poata fi evitata.

Angajatii din domeniul financiar ar urma sa aiba bonusurile corelate cu performanta pe termen lung, conform unui document consultativ emis de catre comitetul Basel pentru supraveghere bancara, informeaza The Guardian.

Comitetul a declarat ca supraveghetorii dar si actionarii ar trebui sa aiba un acces sporit la informatii cu privire la modul in care bancherii sunt platiti dar si cu privire la riscurile la care se expun institutiile financiare care platesc bonusuri garantate.

Propunerea vine ca urmare a discutiilor purtate de G20 dar si in parlamente individuale privind modalitatile de limitare a platilor excesive dar si posibilitatea ca bonusurile sa incurajeze apetenta pentru risc. Cele mai multe tari au refuzat sa implementeze reforme fundamentale care sa limiteze platile din banci, preferand sa astepte adoptarea unor reguli valabile pentru toate bancile.

"Comitetul considera ca aceste reguli in plus adaugate regulilor pilonului trei cu privire la remuneratie vor sprijini o disciplina a pietei mai eficienta si vor permite participantilor la piata sa evalueze calitatea compensatiilor dar si calitatea sprijinului pentru strategia firmei si expunerea la riscuri", se arata in documentul comisiei.

Bancile vor fi de asemenea obligate sa faca public
numarul si cantitatea totala a bonusurilor garantate si platite in timpul anului fnanciar dar si cantitatea totala a compensatiilor acordate.

Afla mai multe pe Ziare.com.

#bonusuri, #banci, #bancheri , #Stiri International