Noi sanctiuni ONU la adresa Coreei de Nord. Ce se intampla cu cetatenii care lucreaza in strainatate

Vineri, 22 Decembrie 2017, ora 22:08
876 citiri
Noi sanctiuni ONU la adresa Coreei de Nord. Ce se intampla cu cetatenii care lucreaza in strainatate
Foto: captura BBC

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, vineri, noi sanctiuni care vizeaza Coreea de Nord, masurile fiind referitoare la exporturile de produse petroliere si la nord-coreenii care lucreaza in strainatate, relateaza AFP.

Washingtonul a depus, joi, un proiect de rezolutie dupa negocieri cu China, aliata a Phenianului, dupa ce la 28 noiembrie nord-coreenii au testat o racheta balistica intercontinentala, potrivit News.ro.

Cei 15 membri ai Consiliului de Securitate a aprobat textul care prevede noi sanctiuni, cu putin inainte de ora 18.30 GMT.

Rezolutia ii vizeaza in special pe nord-coreenii care muncesc in strainatate, acestia urmand sa fie repatriati in cel mult 24 de luni.

In plus, rezolutia prevede interzicerea a 75 la suta din exporturile de produse petroliere rafinate catre Coreea de Nord, plafonandu-le la 500.000 de barili pe an.

In noiembrie, Donald Trump i-a cerut omologului sau chinez Xi Jinping intreruperea livrarii de petrol catre Coreea de Nord. ...citeste mai departe despre "Noi sanctiuni ONU la adresa Coreei de Nord. Ce se intampla cu cetatenii care lucreaza in strainatate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ONU sanctiuni noi Coreea Nord, #sanctiuni nord coreeni strainatate , #Stiri International