Noi tensiuni intre SUA si China. Nava de razboi americana, in apele teritoriale ale insulelor revendicate de chinezi

Marti, 27 Octombrie 2015, ora 08:46
1593 citiri
Noi tensiuni intre SUA si China. Nava de razboi americana, in apele teritoriale ale insulelor revendicate de chinezi
Foto: Facebook/U.S. Navy

Nava de razboi lansatoare de rachete USS Lassen s-a apropiat, marti, la mai putin de 12 mile nautice de insulele artificiale pe care Beijingul le construieste in Marea Chinei de Sud, a anuntat un responsabil american din Ministerul Apararii.

USS Lassen a navigat, marti dimineata, ora locala, in apele care inconjoara cel putin una dintre aceste insule revendicate de China in arhipelagul Spratley, cu riscul de a declansa reactia Beijingului, a spus responsabilul pentru AFP.

China considera drept ape teritoriale zona de 12 mile nautice in jurul acestor insule artificiale construite pe insulite, dar SUA resping aceasta revendicare, estimand ca China nu-si poate construi astfel o suveranitate asupra acestor ape strategice.

"Noi operam ca de obicei in Marea Chinei de Sud si vom naviga in apele internationale cand dorim", sustinuse anterior responsabilul american.

Rectia Chinei

Autoritatile chineze au monitorizat, urmarit si avertizat nava de razboi americana USS Lassen,... citeste mai departe despre "Noi tensiuni intre SUA si China. Nava de razboi americana, in apele teritoriale ale insulelor revendicate de chinezi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nava americana ape China, #nava americana insule China, #conflict China SUA nava , #Stiri International