Nor de poluare toxica la Beijing, dupa emiterea celui de-al doilea cod rosu

Sambata, 19 Decembrie 2015, ora 16:09
768 citiri
Nor de poluare toxica la Beijing, dupa emiterea celui de-al doilea cod rosu
Foto: Twitter/Reg Saddler

Capitala Chinei, Beijing, este acoperita sambata de o ceata toxica, dupa emiterea celui de-al doilea cod rosu - de nivel maxim - de poluare, fara a mai atinge insa varfurile din ultimele saptamani. Locuitorii isi pun chiar intrebari asupra eficientei masurilor drastice adoptate.

Codul rosu emis de autoritatile municipale a intrat in vigoare sambata in zori si va fi mentinut pana marti, transmite AFP. Departamentul pentru mediu a decis inchiderea uzinelor si adoptarea unei circulatii alternative pentru masinile particulare, pentru a evita raspandirea smogului. Si scolile urmeaza sa isi suspende cursurile.

Pe marile bulevarde din centrul orasului, de obicei blocate de ambuteiaje endemice, traficul auto era redus sambata, jumatate din cele 4,4 milioane de vehicule ale metropolei fiind nevoite sa ramana in parcare (potrivit ultimei cifre pare sau impare de pe placa de inmatriculare).

O ceata albicioasa cu miros de carbune reducea vizibilitatea si estompa contururile cladirilor, ...citeste mai departe despre "Nor de poluare toxica la Beijing, dupa emiterea celui de-al doilea cod rosu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nor toxic Beijing, #cod rosu poluare Beijing, #poluare Beijing, #alerta rosie smog Beijing , #Stiri International