Norvegia pregateste masuri extreme pentru a scapa de cersetorii din Romania

Marti, 17 Iunie 2014, ora 12:30
1410 citiri
Norvegia pregateste masuri extreme pentru a scapa de cersetorii din Romania
Foto: neharnet.com

Parlamentul Norvegiei a inceput luni dezbaterea unui amendament controversat privind interzicerea cersetoriei, despre care criticii afirma ca vizeaza minoritatea rroma.

Propunerea, initiata de guvernul de dreapta al tarii, va permite autoritatilor locale sa interzica cersetoria incepand cu aceasta vara si este foarte probabil ca va fi acceptata si va deveni lege vineri, scrie AFP, citata de naharnet.com.

Interzicerea completa a cersetoriei isi va produce efectele la inceputul anului 2015, potrivit unui protocol convenit de coalitia de la putere si un partid de centru, care formeaza impreuna o majoritate parlamentara.

Cei care sunt gasiti cersind in orasele unde aceasta activitate va fi interzisa vor primi amenzi si pedepse de pana la trei luni de inchisoare. Ministrul de Justitie al Norvegiei, Anders Anundsen, din Partidul Progresului, care se opune imigratiei, a declarat ca exista o legatura intre cersetorie si infractionalitate, mai ales furtul de buzunare.

Autoritatile ...citeste mai departe despre "Norvegia pregateste masuri extreme pentru a scapa de cersetorii din Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Norvegia lege cersetori, #Norvegia interzicere cersetorie, #Norvegia cersetori rromi , #Stiri International