Nou impas pentru Acordul CETA? Risca sa fie respins de germani

Vineri, 28 Octombrie 2016, ora 16:57
806 citiri
Nou impas pentru Acordul CETA? Risca sa fie respins de germani
Foto: Arhiva Ziare.com

Acordul de parteneriat dintre UE-Canada va trebui aprobat de zeci de parlamente, atat regionale, cat si federale, riscand sa fie blocat in Bundesrat, Camera Superioara a Parlamentului Germaniei, formata din reprezentantii landurilor, scrie presa germana si canadiana.

Acordul Economic si Comercial UE-Canada (CETA) va trebui supus aprobarii in toate cele 28 de state membre UE si in Canada, in unele tari fiind necesara si validarea de catre parlamente regionale.

Potrivit publicatiei germane Die Welt, in total, 42 de parlamente regionale, nationale, federale si Legislativul UE trebuie sa aprobe tratatul de liber schimb.

Chiar daca in majoritatea camerelor parlamentare procedura de aprobare va fi una de rutina, probleme serioase ar putea aparea in Bundesrat.

Activistii care se opun CETA vor sa propuna organizarea unui referendum pe tema Tratatului UE-Canada in landul Bavaria, iar votul va influenta decizia in Bundesrat, potrivit publicatiei Globe and Mail.

Reprezentantii ...citeste mai departe despre "Nou impas pentru Acordul CETA? Risca sa fie respins de germani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acord CETA respins germani, #acord CETA Germania , #Stiri International