Nou Razboi Rece intre SUA si Rusia?

Duminica, 22 Decembrie 2013, ora 10:16
1995 citiri
Nou Razboi Rece intre SUA si Rusia?
Foto: Arhiva

Cresterea tensiunilor dintre Statele Unite si Rusia ar putea duce la un nou Razboi Rece intre cele doua mari super-puteri, care ar ameninta intregul sistem geopolitic mondial.

O serie de analisti se teme ca, fara o functionare a relatiei dintre Washington si Moscova, marile probleme ale lumii ar ramane nerezolvate, si aici este vorba despre Iran, Siria sau Afganistan.

James Stavridis, amiral cu patru stele, in retragere, profesor la Tufts University, comenteaza pentru Foreign Policy actuala situatie geopolitica mondiala si sustine ca, in loc sa accepte deteriorarea continua a relatiilor cu Rusia, Statele Unite ar trebui sa caute orice posibila zona de cooperare, in ciuda frustrarilor si a pasilor inapoi.

Lista controverselor dintre cele doua super-puteri este lunga: Siria se afla pe primul loc. In timp ce Washingtonul crede intr-o solutie internationala care ar putea include o interventie armata pentru inlaturarea lui Bashar al Assad, Moscova se bazeaza pe Siria ca fiind cea ...citeste mai departe despre "Nou Razboi Rece intre SUA si Rusia?" pe Ziare.com

#Rusia SUA Razboi Rece, #tensiuni ruso americane, #Barack Obama Vladimir Putin , #Stiri International