Noua diviziune politica. Miza alegerii dintre Clinton si Trump

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 20:50
863 citiri
Noua diviziune politica. Miza alegerii dintre Clinton si Trump
Foto: Pixabay

Desemnarea candidatilor la alegerile prezidentiale din SUA este un spectacol fara egal, in care activistii de dreapta si de stanga se aduna sa celebreze conservatorismul (republicanii) si respectiv progresismul (democratii).

Dar anul acesta ceva a fost diferit, si nu este vorba numai de desemnarea primei femei candidat la presedintia SUA, Hillary Clinton.

Cursa electorala a scos in evidenta o noua scindare, nu intre stanga si dreapta, ci intre "deschis" si "inchis". "Americanismul, nu globalismul va fi deviza noastra", a declarat cu patosul specific Donald Trump. Insa discursurile sale impotriva comertului international au gasit ecou in partidul rival, in aripa adeptilor lui Bernie Sanders, arata The Economist.

America nu este singura care cunoaste aceasta scindare. In toata Europa politicienii care au luat avant sunt cei care sustin ca lumea inconjuratoarea este plina de pericole si ca natiile destepte sunt cele care se baricadeaza. Asa au fost alese un guvern ...citeste mai departe despre "Noua diviziune politica. Miza alegerii dintre Clinton si Trump" pe Ziare.com

#alegeri SUA globalizare UE , #Stiri International