Noua doctrina militara a Ucrainei defineste Rusia drept principal agresor

Joi, 24 Septembrie 2015, ora 23:55
903 citiri
Noua doctrina militara a Ucrainei defineste Rusia drept principal agresor
Foto: Arhiva Facebook/Petro Porosenko

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a semnat joi o noua doctrina militara ce defineste Rusia drept principala amenintare militara la adresa Ucrainei, potrivit unui comunicat pe site-ul prezidential.

Ucraina si NATO acuza Rusia ca furnizeaza separatistilor prorusi arme si trupe in sprijinul unei rebeliuni in care aproape 8.000 de persoane au fost ucise de la izbucnirea ei in regiunile din est in primavara anului 2014, dupa caderea presedintelui pro-Moscova la Kiev, rasturnat de o revolta populara.

Potrivit comunicatului, "Ucraina se confrunta in prezent cu o amenintare militara acuta - agresiunea armatei ruse, care include ocuparea temporara a Crimeii si agresiune in anumite zone ale regiunilor Donetk si Lugansk".

"Doctrina stipuleaza de asemenea scenarii ce pot pune in pericol securitatea militara a Ucrainei. Scenariul principal este agresiunea armata pe scara larga a Rusiei impotriva ...citeste mai departe despre "Noua doctrina militara a Ucrainei defineste Rusia drept principal agresor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#doctrina militara Ucraina Rusia agresor , #Stiri International