Noua racheta balistica nord-coreeana poate lovi Washingtonul

Vineri, 01 Decembrie 2017, ora 13:00
927 citiri
Noua racheta balistica nord-coreeana poate lovi Washingtonul
Foto: Arhiva Pixabay

Racheta balistica nord-coreeana Hwasong-15, testata cu succes in cursul zilei de marti, are capacitatea sa ajunga in Statele Unite ale Americii, potrivit unor experti americani si sud-coreeni.

Ministerul sud-coreean al Apararii a caracterizat proiectilul nord-coreean drept o racheta balistica intercontinentala (ICBM) care poate zbura peste 13.000 de kilometri.

"Evaluarea noastra este ca testul de zbor a avut succes. In cazul in care racheta ar fi lansata dintr-un unghi normal, ar avea capacitatea sa parcurga peste 13.000 de kilometri. Asta inseamna ca poate ajunge la Washington D.C.", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Expertii sud-coreeni au adaugat ca este necesara o verificare suplimentara a tehnologiilor privind revenirea rachetei in atmosfera, a tehnologiilor de orientare cu precizie in faza finala si a conditiilor de transportare a unui focos nuclear, inainte de a constata ca este o racheta fiabila cu raza lunga de actiune.

Agentia de presa de la Phenian a publicat fotografii cu noua racheta balistica intercontinentala, care prezinta o forma diferita a varfului in comparatie cu versiunea precedenta, Hwasong-14. Prin urmare, Hwasong-15 pare a fi dezvoltata cu ajutorul unei tehnologii noi.

Experti americani care au fost sceptici in legatura cu testele balistice anterioare desfasurate de catre Coreea de Nord sustin ca Statele Unite sunt in raza de actiune a noii rachete, dupa ce au analizat datele culese si fotografiile prezentate in urma celui mai recent test.

"Calculele initiale indica faptul ca noua racheta ar putea transporta o arma nucleara de dimensiuni medii catre oricare oras de pe continentul american. O serie de teste suplimentare de zbor sunt necesare pentru a valida performanta si fiabilitatea Hwasong-15 si pentru a stabili eficacitatea unui sistem de protectie necesar pentru revenirea rachetei in atmosfera. Alte doua sau trei teste ar fi suficiente", a declarat Michael Elleman, expert in cadrul Institutului International pentru Studii Strategice.

Coreea de Nord a anuntat, miercuri, ca a testat cu succes o noua racheta balistica intercontinentala care poate transporta un focos nuclear catre orice tinta din Statele Unite ale Americii. Racheta ar fi atins o altitudine de aproximativ 4.475 de kilometri - de peste zece ori mai mare decat cea a Statiei Spatiale Internationale - si ar fi parcurs o distanta de 950 de kilometri, in 53 de minute.

Avertismentul SUA pentru Kim Jong Un: A adus lumea mai ap ...citeste mai departe despre "Noua racheta balistica nord-coreeana poate lovi Washingtonul" pe Ziare.com

#racheta Coreea Nord atac Washington, #razboi nuclear Coreea Nord SUA , #Stiri International