Noul ambasador rus la Bucuresti: cele doua fete ale lui Ianus

Miercuri, 15 Iunie 2016, ora 12:06
913 citiri
Noul ambasador rus la Bucuresti: cele doua fete ale lui Ianus
Foto: Arhiva FUMN

Evaluarea unui eveniment diplomatic se face prin raport la propriul proiect de politica externa care este afectat de respectivul eveniment. E o banalitate, dar care trebuie reamintita din cand in cand.

In masura in care proiectul nu exista, devine greu, daca nu imposibil, sa evaluezi respectivul eveniment: nu ai criterii, nu stii in raport cu ce sa spui daca este pozitiv sau negativ, nu poti nici macar sa afirmi cat te afecteaza si cat nu, din moment ce nu are CE ANUME sa afecteze.

Asa pare ca stau lucrurile cu numirea prin decret prezidential a lui Valeri Kuzmin ca ambasador extraordinar si plenipotentiar al Federatiei Ruse in Romania.

Cele doua fete ale lui Ianus sunt evidente: un ambasador greu, cu pondere semnificativa in sistem (diplomat de anduranta si de confruntare) dar, pe de alta parte, un ambasador cu cel mai romanofob bilant dintre cei care au trecut pe la Chisinau si la Bucuresti.

Numirea in sine este un eveniment, dar e greu de evaluat in consecintele lui, ...citeste mai departe despre "Noul ambasador rus la Bucuresti: cele doua fete ale lui Ianus" pe Ziare.com

#Dungaciu ambasador Rusia Romania, #DUngaciu Kuzmin ambasador Romania , #Stiri International