Noul guvern al Austriei doreste ridicarea sanctiunilor europene impotriva Rusiei

Duminica, 17 Decembrie 2017, ora 15:27
849 citiri
Noul guvern al Austriei doreste ridicarea sanctiunilor europene impotriva Rusiei
Foto: Facebook/Sebastian Kurz

Noul Guvern al Austriei va intreprinde actiuni in Europa pentru a ridica sanctiunile impuse Rusiei ca urmare a conflictului din estul Ucrainei si va contribui, de asemenea, la reducerea tensiunilor dintre Occident si Rusia, potrivit programului de guvernare pentru perioada 2017-2022.

"Neutralitatea Austriei este un factor fundamental care ar trebui luat in considerare in toate acordurile internationale. Implicarea in politica globala este inclusa in interesele nationale ale unui stat neutru.

Austria, avand in vedere legatura istorica, ar trebui sa reprezinte un loc activ de dialog intre Vest si Est si sa formeze politica de detensionare dintre Occident si Rusia. Scopul nostru este cooperarea pozitiva pe continentul european.

Austria va sustine in mod activ eforturile de reducere a tensiunilor care au aparut in special in privinta conflictului din Ucraina si a sanctiunilor si va depune eforturi pentru rezolvarea conflictului din Ucraina si din regiune", se arata in programul sustinut de catre Cabinetul Sebastian Kurz, relateaza Tass.

Sebastian Kurz devine cancelar al Austriei si cel mai tanar lider politic ales in Europa, in urma unui acord intre Partidul Popular (OVP, centru-dreapta, conservator) si Partidul Libertatii (FPO, extrema-dreapta) pentru formarea noului guvern de la Viena.

Citeste si Austria se pregateste sa inscauneze cel mai tanar cancelar din istorie. Sebastian Kurz are o problema cu Romania

150 de persoane si 38 de entitati se afla pe lista de sanctiuni a Uniunii Europene, din cauza implicarii in anexarea ilegala a regiunilor Crimeea si Sevastopol de catre Rusia.

Alte masuri ale UE aflate in vigoare ca raspuns la criza din Ucraina includ: sanctiuni economice vizand anumite sectoare ale economiei ruse, in prezent in vigoare pana la 31 ianuarie 2018; masuri restrictive ca raspuns la anexarea ilegala a Crimeii si a Sevastopolului, limitate la teritoriul Crimeii si al Sevastopolului, in prezent in vigoare pana la 23 iunie 2018.

Rusia a anexat regiunea ucraineana Crimeea in anul 2014, ca urmare a unui referendum, o manevra criticata dur de Occident. Potrivit ONU, peste 6.500 de persoane au fost ucise in Ucraina de la inceputul conflictului armat. ...citeste mai departe despre "Noul guvern al Austriei doreste ridicarea sanctiunilor europene impotriva Rusiei" pe Ziare.com

#Austria sanctiuni Rusia UE , #Stiri International