Noul guvern ii trimite pe britanici la munca

Joi, 27 Mai 2010, ora 16:55
1378 citiri
Noul guvern ii trimite pe britanici la munca

Noul ministru britanic al muncii, conservatorul Ian Duncan Smith, are de gand sa puna capat actualului sistem de beneficii sociale, care, in opinia sa, descurajeaza munca, transmite BBC, precizeaza NewsIn.

Ministrul spune ca britanicii apti de munca ar trebui sa nu mai faca mofturi si sa accepte orice slujba in loc sa prefere sa traiasca din alocatii.

In primul sau discurs de la venirea la putere a coalitiei guvernamentale dintre conservatori si liberal-democrati, Duncan Smith a criticat deriva "statului-providenta" inregistrata in timpul celor 13 ani de guvernare laburista si a promis ca va pune capat "culturii dependentei", care incurajeaza mii de britanici sa ramana in afara campului muncii.

Ministrul a aratat ca, in actualul sistem, un somer care ar reveni la munca castiga adesea mai putin decat ar obtine din alocatia de somaj.

Aproape 1,4 milioane de persoane din Marea Britanie au beneficiat de alocatii pentru inactivitate (ca someri sau ca invalizi) timp de cel putin noua ani, arata statisticile.

Ministrul britanic spune ca va lua masuri care sa incurajeze munca, chiar si part-time.

De asemenea, intentioneaza sa desfiinteze varsta obligatorie de pensionare la 65 de ani.

El a avertizat ca somerii care nu vor arata ca s-au straduit sa-si gaseasca de munca isi vor vedea alocatiile reduse, iar beneficiarii pensiilor de invaliditate vor fi controlati sistematic, pentru a se verifica daca intr-adevar sunt inapti de munca.

#someri slujba alocatii varsta pensionare , #Stiri International