Noul ministru de finante al Ucrainei, fostul sef al Serviciului de Informatii

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 20:44
1022 citiri
Noul ministru de finante al Ucrainei, fostul sef al Serviciului de Informatii

Ucraina are un nou ministru de finante, dupa demisia lui Fedor Iarosenko. Valeri Horoskovski, seful Serviciul ucrainean de Informatii (SBU), a fost numit miercuri in functia de ministru de finante, a anuntat biroul de presa al administratiei prezidentiale.

Valeri Horoskovski, un prosper om de afaceri, a mai ocupat anterior functia de ministru al economiei si pe cea de director al Administratiei vamilor, iar din anul 2000 este seful Serviciul ucrainean de Informatii, transmite Reuters.

Guvernul de la Kiev se afla intr-o pozitie delicata dupa ce Fondul Monetar International a inghetat un program de sprijin in valoare de 15 miliarde de dolari din cauza refuzului autoritatilor ucrainene de a majora pretul gazelor naturale pentru consumatorii casnici pentru a putea reduce chletuielile guvernamentale, noteaza Reuters.

Presedintele Ianukovici ezita sa adopte masuri de austeritate inaintea alegerilor parlamentare din acest an si cere in schimb Moscovei sa reduca pretul gazelor naturale furnizate Ucrainei.

Un eventual acord cu Rusia ar permite Kievului sa mentina nemodificat pretul gazelor naturale insa discutiile stagneaza in conditiile in care Moscova vrea sa obtina controlul asupra retelei de gazoducte din Ucraina in schimbul reducerii pretului gazelor naturale.

#ministru finante Ucraina, #nou ministru de finante Ucraina Horoskovski , #Stiri International