Noul razboi din Israel: Cat dureaza, ce se intampla si cine rupe ciclul violentelor?

Joi, 10 Iulie 2014, ora 13:12
1329 citiri
Noul razboi din Israel: Cat dureaza, ce se intampla si cine rupe ciclul violentelor?

De la inceputul acestei saptamani, Israelul si palestinienii au reintrat in vechea paradigma a conflictului: in fiecare zi, rachetele palestiniene incearca sa loveasca tinte din Israel, iar armata israeliana raspunde cu atacuri aeriene.

Evolutia ultimelor zile este previzibila si ciclul violentelor are sanse sa se repete la nesfarsit daca nu se gaseste un intermediar in care au incredere ambele parti pentru a negocia un armistitiu, scrie Anshel Pfeffer in Haaretz.

Mai intai, Hamas a incercat sa-si pastreze demnitatea, dupa pierderea a sapte oameni intr-un atac asupra unui tunel de la granita Fasiei Gaza si a tras zeci de rachete intr-o singura zi peste granita, inspre Israel, arata jurnalistul.

In timpul noptii incepe ofensiva de raspuns a Israelului, cu raiduri aeriene. Atacurile continua in timpul zilei, insotite de primele victime. Drept urmare, Hamas, impreuna cu Jihadul Islamic, recurg la cele ...citeste mai departe despre "Noul razboi din Israel: Cat dureaza, ce se intampla si cine rupe ciclul violentelor?" pe Ziare.com

#Israel Gaza bombardamente, #Israel Hamas Gaza lupte, #conflict Israel palestinieni , #Stiri International