Noul vicepremier bulgar vrea discutii cu Romania, despre Schengen

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 11:06
1286 citiri
Noul vicepremier bulgar vrea discutii cu Romania, despre Schengen
Foto: Sofia Echo

Noul vicepremier bulgar pentru politici europene si probleme institutionale, Meglena Kuneva, doreste sa vina la Bucuresti pentru a avea discutii cu guvernul roman despre ce pot face cele doua tari pentru a adera la spatiul Schengen.

Meglena Kuneva i-a transmis intentia ei ambasadorului roman la Sofia, Anton Pacuretu, aratand ca guvernul sau doreste ca Bulgaria sa obtina rezultate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare si a laudat progresele Romaniei, potrivit Digi 24.

Vicepremierul bulgar a vorbit si de faptul ca in tara sa urmeaza o accelerare a reformelor in domeniul luptei anticoruptie si justitiei, sustinand ca daca Romania si Bulgaria vor face un tandem pentru accesul in Schengen, sansele lor ar creste.

Meglena Kuneva a fost comisar UE pentru protectia consumatorului. In Bulgaria exista un sentiment puternic in legatura cu o posibila ramanere in urma Romaniei, pe drumul spre accesul in spatiul Schengen.

Basescu: UE are moneda cu doua fete. Pe una scrie "Nu ...citeste mai departe despre "Noul vicepremier bulgar vrea discutii cu Romania, despre Schengen" pe Ziare.com

#Meglena Kuneva vicepremier Bulgaria Ponta, #vicepremier bulgar discutii Schengen, #Meglena Kuneva discutii Romania Schengen , #Stiri International