NSA poate accesa si computere care nu sunt conectate la Internet

Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 13:00
990 citiri
NSA poate accesa si computere care nu sunt conectate la Internet

Agentia Nationala de Securitate (NSA) din SUA a implantat programe in aproape 100.000 de calculatoare din intreaga lume, prin care le poate supraveghea activitatea chiar daca nu sunt conectate la Internet.

In plus, datorita acestui software, se creeaza asa-zisa "autostrada digitala", prin care se pot lansa atacuri cibernetice.

Cu toate ca in majoritatea ocaziilor, programul a fost inserat prin intermediul accesului la retelele de computere, NSA face tot mai mult uz de o tehnologie secreta ce ii permite sa patrunda si sa modifice date in interiorul computerelor, chiar daca acestea nu sunt conectate la Internet, arata documente NSA si experti si oficiali americani, potrivit unui amplu material realizat de New York Times.

Tehnologia este utilizata de agentie din 2008 si se bazeaza pe un canal secret de unde radio, ce pot fi transmise din cip-uri si carduri USB inserate in computere. In unele cazuri, undele radio sunt directionate catre un releu de marimea unei serviete, ce poate ...citeste mai departe despre "NSA poate accesa si computere care nu sunt conectate la Internet" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#NSA computere Internet, #NSA tehnologie unde radio , #Stiri International