Numarul bancilor inchise in SUA urca la 130

Duminica, 06 Decembrie 2009, ora 18:20
1421 citiri
Numarul bancilor inchise in SUA urca la 130

Autoritatile din Statele Unite au inchis inca sase banci vineri, urcand numarul institutiilor de credit esuate in acest an pe piata americana la 130, intr-un sistem care continua sa sufere de sindromul creditului neperformant.

Bancile mici vor continua sa dea faliment intr-un ritm accelerat si anul viitor, noteaza agentia internationala de presa. Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), agentia guvernamentala care asigura depozitele constituite in bancile americane, a aratat ca relansarea sectorului bancar va ramane in urma revenirii economiei generale.

FDIC a anuntat vineri ca autoritatile au inchis trei banci din statul Georgia si cate una din Virina, Illinois si Ohio.

Cea mai mare dintre cele sase banci este AmTrust Bank din Cleveland, Ohio, cu active de 12 miliarde de dolari si depozite de opt miliarde de dolari.

Depozitele au fost asumate de o banca din New York. Celelalte cinci banci aveau active cumulate de mai putin de un miliard de dolari.

Cele sase falimente vor disloca 2,3 miliarde de dolari din fondul de garantare a depozitelor al FDIC. Sistemul bancar american se confrunta cu cel mai sever val de falimente din 1992.

Anul trecut s-au prabusit 25 de banci, fata de numai trei in 2007, iar de la inceputul acestui an autoritatile au inchis 130 de institutii de credit.

FDIC estimeaza cheltuieli de 100 miliarde de dolari de la fondul de garantare, in perioada 2009-2013. 

#banci, #credit, #statele, #unite , #Stiri International