Numarul cererilor de ajutor de somaj din SUA

Joi, 15 Aprilie 2010, ora 16:52
1219 citiri
Numarul cererilor de ajutor de somaj din SUA

Numarul cererilor initiale de ajutor de somaj din SUA a crescut neasteptat saptamana trecuta, ceea ce arata ca procesul de revenire a pietei muncii ar putea fi mai indelungat decat se estima anterior, relateaza Bloomberg, transmite NewsIn.

Numarul cererilor initiale de somaj a crescut cu 24.000 in saptamana ce s-a incheiat la 10 aprilie, la 484.000, arata datele publicate de Departamentul Muncii.

Un purtator de cuvant al Departamentului Muncii a explicat ca perioada Pastelui este volatila, cresterea reflectand mai mult dificultatile de ajustare sezoniera a datelor decat o tendinta generala.

Numarul total de persoane care au colectat ajutoare de somaj a crescut, ca si numarul celor care au solicitat prelungirea perioadei de plata.

Economistii se asteptau la o scadere a numarului de cereri la 440.000, de la nivelul de 460.000 estimat pentru saptamana precedenta.

Reticentele unor companii de a face angajari ameninta revenirea economiei din cea mai grava recesiune a ultimelor decenii. Reluarea angajarilor este necesara pentru sustinerea cheltuielilor de consum, care contribuie cu circa 70% la economie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#somaj, #sua, #angajati , #Stiri International